Bampfylde Street, Exeter

Written by Joe Dickeson Regional Director and Board Director

Located in the city centre regeneration zone, ‘The Grecian Quarter’, our proposed 7-storey development will provide a mixture of quality studio and cluster bedrooms for students attending the nearby University of Exeter.

Our proposals are part of an exciting new chapter for this part of the city - the site is situated moments from the commercial city centre and adjacent to the Bus Station and Bus Depot, both of which are also subject to significant re-development.

Sector(s)

  • Student Accommodation

Value
£9m

Client(s)
Exeter SPV Ltd

Size
4,743m2

Location
Exeter

Design

The building’s appearance references the historic architecture of Exeter via the vertical rhythm in the composition of the facades, including deep-set and framed windows. A limited palette of materials was selected with brick chosen as the main coverage for the building envelope - a common building material in the area. An important consideration in the configuration of the ground floor plan was locating the communal areas so that they directly address Cheeke Street and Bampfylde Street. In doing so, the building offers active frontages at street level, providing visual engagement from the street to within the building.

The Team

Similar Projects